Gebakken zalm in gekruide kokosmelk

Deze gebakken zalmfilets in gekruide kokosmelksaus van Pascale Naessens zijn gezond en heel erg makkelijk om te maken. Serveer dit gerecht in een diep bord, zodat je het verrassend lekkere sausje helemaal kunt oplepelen. Geniet ervan!

Bereidingstijd: 35 minuten

1.

Bak de zalmfilets mooi aan in olijfolie. Houd goed in de gaten, want de zalm kan al snel te hard gaan. Haal ze als ze goed zijn uit de pan en zet het opzij. Maak vervolgens de pan schoon.

2.

Halveer hierna de ui, snijd in plakjes en stoof  zachtjes aan. Doe dit in een pan met flink wat olijfolie, om te voorkomen dat de ui gaat verbranden.

3.

Snijd hierna de knoflook fijn en voeg dit toe aan de pan. Roer regelmatig door de pan zodat de ui niet bruint, want dat geeft een bruine kleur aan de saus.

4.

Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg de tomaatjes, de kokosmelk en de limoenblaadjes toe aan de ui en kruid met peper en zout.

5.

Snijd de spinazie in fijne reepjes en voeg samen met de limoensap toe. Leg de vis vervolgens terug in de pan en laat het nog even garen.

1 PERSOON

Ingredi├źnten:
nl_NLDutch