Van deze voedingsmiddelen krijg je juist meer trek

Je hebt al gegeten maar een uurtje later heb je alweer trek. Herkenbaar? Dit komt doordat je van sommige etenswaren alleen maar meer eetlust krijgt. Lees hieronder welke producten je beter kunt vermijden om trek na de maaltijd te voorkomen.

Wit brood

Je kunt beter geen wit brood eten. In deze broodsoort zitten namelijk makkelijk af te breken koolhydraten, waardoor je sneller last krijgt van een hongergevoel. Een goed alternatief is volkoren brood. De koolhydraten in dit brood zijn moeilijker af te breken; energie komt op deze manier gelijkmatiger vrij.

Sushi

Mocht je het nog niet weten: Een klein rolletje sushi staat vaak gelijk aan drie sneetjes wit brood. Dit komt omdat sushi voornamelijk uit rijst bestaat. Net als bij wit brood worden de koolhydraten in rijst snel afgebroken, waardoor je sneller last krijgt van een leeg gevoel in je maag.

Fruitsap

Fruitsap bevat veel suikers. Hierdoor gaat je bloedsuikerspiegel snel omhoog, maar daalt hij vervolgens net zo snel. In de schil of pulp van fruit zitten vezels, maar die worden vaak niet meegenomen in de bereiding, terwijl de vezels er juist voor zorgen dat je verzadigd raakt. Probeer bij de bereiding van een smoothie dus het hele stuk fruit te gebruiken.

Alcohol

Drink je vaak een wijntje bij het avondeten? Dit kun je beter niet doen! Alcohol maakt je hongerig en zorgt ervoor dat je ongezonder gaat eten. Wanneer je drie glazen alcohol hebt gedronken neemt de leptine in je lichaam (het hormoon dat honger bestrijdt) met 30% af. Ook zorgt alcohol ervoor dat het glycogeenniveau afneemt, waardoor je meer zin krijgt in koolhydraten.

Fastfood

Door de verzadigde vetten in fastfood, ontstaat er een soort ontsteking in je darmen. Hierdoor maakt je lichaam geen hongerstillende stoffen als dopamine en serotonine meer aan. Ook de hoeveelheid zout in dit soort gerechten zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt. De symptomen die je hiervan krijgt, lijken op honger.

Pizza

Ook pizza is een no go. Bloem, olie, kaas en conserveringsmiddelen zorgen ervoor dat je na een uur alweer zin hebt in eten. Kun je echt niet zonder pizza, maak er dan eentje met veel groenten en weinig kaas.

Meer voeding artikelen lezen?

nl_NLDutch